12. dubna 2021

Respirátory ze Senátu zamířily do domova pro seniory sv. Jiří na Doubravce

Dnes se uskutečnilo předání první várky respirátorů Domovu pro seniory sv. Jiří na Doubravce, kterou obdržel Senát z taiwanských linek určených k bezplatnému využití. Taiwan je poskytl jako výraz vděčnosti za loňskou návštěvu delegace předsedy Senátu Miloše Vystrčila. Respirátory jsou vyrobeny v ČR na linkách, které ČR dostala jako pomoc v současné epidemiologické situaci. Pan senátor Aschenbrenner tímto navazuje na podzimní dar automobilu Toyota Aygo, který „Domovu“ předal za senátorský klub ODS.

Respirátory jsou v podstatě darem tchajwanské vlády, byly totiž vyrobeny na výrobních linkách, které taiwanská vláda darovala České republice. Těch linek je celkem pět, přičemž jedna linka za měsíc dokáže vyrobit celkem milion respirátorů. První dávka, kterou dostal Senát na přerozdělení, čítá 200 tisíc kusů, já jsem jich obdržel něco přes dva tisíce,“ říká senátor Lumír Aschenbrenner.

Ochranné masky senátor Lumír Aschenbrenner předal společně se starostou Tomášem Soukupem za účasti ředitele Městské charity Plzeň a místních zaměstnanců.