15. října 2016

Všichni proti Babišovi. K čemu to ale pravici bude?

Krajské volby jsou za námi, senátní dnes také a sněmovní před nám. Jedním z jejich feoménů bylo spojování se roti hnutí ANO. Jistě, Andrej Babiš si o to sám řekl svými útoky, demagogií a vyhrožováním všem. Navíc je často ve střetu zájmů a čapí čachry mu nikdo neodpáře. Neměly by se ale sebevědomé politické strany více starat o prosazování a naplňování svého vlastího programu, než se neustále vyhraňovat proti Babišovi? A to strany na na pomyslné levici i pravici?

Pro voliče pravice je přece základem to, co strany prosazuji, a ne proti čemu se vymezují. Nemohou je pořád zajímat Babišovy koblihy, i kdyby si na jejich servírování najal Saturnina. Existují řeci daleko větší a zásadnější problémy.

Nastíním ouze dva, které jak časovým horizontem, tak svojí naléhavostí, daleko přesahují i problém s babišovskou EET.

Je to nereformova(tel)ná EU a nezvladnutá migrace do Evropy. Oba tyto problémy nás přímo č nepřímo ohrožují a bde tomu tak i v budoucnosti, ať již bude předsedou vlády, či przidentem Babiš, Bureš, či třeba Novák...

Jedním z největších ,,zločinců" Evropské unie je politika dotací. Právě ta podporuje korupční prostředí, je nasystémová a vytváří podobnou závislost, jako je braní drog. Dotace jsou obehraná písnička, kterou si zpívají ve vládě ČSSD, Ano i lidovci. A ideální terč pro pravici, protože přes dotační politiku je Evropa svazována nesmyslnými regulacemi a omezeními. Prostě to zastavme!

Střet euroatlantické civilizace s radikáním islámem je také tématem, u kterého (bohužel) Evropa páchá zatím sebepoškozování, ne-li přímo sebevraždu. I když se odehrává zatím za našimi hranicemi, bytostně se nás to dotýká. Proto ho řešíme!

Pravice lehce najde i další významná témata, na kterých se může vyhraňovat proti Andrji Babišovi i proti levici. Šéf hnutí ANO totiž nemá žádnou ideologii a program a levice nás vede na scestí, což chápou často i ti kterým tak ráda rozdává.

Babiš je velký a správný terč, ale daleko důležitejší je větší péče a prosazování vlastního programu.