7. ledna 2021

Zelené střechy dostaly zelenou!

Tak přeci jen se povedl jeden ,,malý - velký“ úspěch.

Budeme projektovat první zelenou střechu na budově ZŠ Dubina v majetku města!

Snaha zahájit opatření proti horku během letních dnů celkově zapadá do strategie ochlazování určitých přehřátých míst v našem městě, skvěle zapadá, protože asfalt na střeše školy není určitě krásným a ani estetickým zážitkem pro oči obyvatel přilehlých paneláků, kteří každé ráno vidí na střechu školy. Daleko lepší je pro tlumení vysokých teplot, které pak mají za důsledek rozpálení budovy do vysokých teplot a jejich sálání do prostoru, je tedy nutné snížit teplotu povrchu budovy. A to lze jedině zelenou střechou.

Budeme očekávat vyhodnocení celého projektu na ZŠ Dubina, ale jedno je jasné: zelené střechy poprvé získaly pozornost a podporu ze strany města a věřím, že se tak ODS stane ,,duchovní“ stranou tohoto projektu společně s koaličními partnery z KDU-ČSL, kteří zelené střechy dlouhodobě prosazují. Byli jsme to právě my, kteří do koaliční dohody vznesli a uspěli s požadavkem zelených střech na budovách v majetku města.

ODS tak částečně splnila svůj předvolební slib z roku 2018, že udělá maximum při jejich prosazení na úrovni zastupitelstva a zajištění financí pro jejich realizaci.

Počkáme si na celkovou realizaci střechy, která se zahájí přibližně na začátku příštího roku.