12. srpna 2020

Sportovní park Pardubice

Již od roku 2016 obohacuje dění v našem městě Sportovní park Pardubice. Tato akce se poprvé uskutečnila v době konání olympiády v Riu jako Olympijský park Pardubice. O první ročník byl obrovský zájem a zúčastnilo se jej téměř 400 000 dětí i dospělých. Organizačně jej zajišťovali s obrovským nasazením především zaměstnanci magistrátu. Řada z nich strávila na pořádání parku velké množství času a to i na úkor jejich rodinného života. Byla by obrovská škoda, kdyby park po 1. ročníku skončil nebo se konal pouze jednou za 4 roky v době olympiád.

Naštěstí se podařilo najít dlouhodobě udržitelný „model“, kdy město navázalo spolupráci se společností Deep vision a do čela organizace se postavil zkušený manažer Pavel Stara. Za město zajišťuje koordinaci obětavá Saša Tušlová, která je od začátku u organizace této akce. Většinu stanovišť pak zajištují sportovní kluby, které za to dostávají od města příspěvek a navíc park využívají k propagaci svého sportu a náboru nových členů.

Sportovní park je určen pro všechny věkové skupiny, ale samozřejmě jej nejčastěji využívají rodiny s dětmi a příměstské tábory. Mezi účastníky nejsou jenom lidé z Pardubic, ale podstatnou část tvoří návštěvníci našeho města.

Na jaře letošního roku byli pořadatelé nuceni zvažovat, jestli bude možné letošní ročník vůbec uspořádat. Patří jim velké poděkování za to, že se rozhodli v tradici pokračovat a akci i přes složitou situaci uspořádat. O tom, že to bylo správné rozhodnutí, svědčí velký zájem dětí i dospělých.

Pardubická ODS je na tuto akci hrdá a jsme rádi, že jsme ji od začátku podporovali. Děkujeme všem pořadatelům, podporovatelům i účastníkům!