25. března 2014

1. Republikový sněm ODS v Choceradech

Zástupci Ústeckého kraje se zúčastnili v pondělí 24. března 2014 jednání 1. Republikového sněmu ODS v Choceradech.

Po zahájení sněmu nejprve před účastníky sněmu předstoupil předseda ODS Petr Fiala se svým proslovem. „V ODS pokračuje vnitřní diskuse o změnách a o novém směřování. Těší mě, že zástupci regionů dostali ve stranické struktuře více prostoru,“ řekl ve svém úvodním projevu Petr Fiala. „Vznik Republikového sněmu jsem si přál, protože jsem ho považoval za chybějící součást vedení ODS. Posiluje akceschopnost strany,“ dodal Fiala.

Petr Fiala delegátům sněmu zdůraznil, že se Občanská demokratická strana odráží ode dna průzkumů voličských preferencí. Hlavním úkolem nového grémia, které vede stranu 65 dní, je podle Fialy především zdokonalení komunikace uvnitř strany i navenek. Nejen proto startuje v těchto dnech kampaň Ta pravá ODS.

„V příštích týdnech objedu znovu všechny regiony České republiky. Důvod je jasný - aby mohla strana dobře fungovat, je nezbytné, abychom znali postoje našich členů i české veřejnosti,“ dodal Petr Fiala. První setkání s voliči a členy ODS plánuje 1. dubna ve středočeském Kladně, v Ústeckém kraji se s voliči setká ve čtvrtek 3. dubna 2014 v Národním domě v Ústí nad Labem.

1. místopředseda ODS Jan Zahradil představil návrh kampaně pro volby do Evropského parlamentu       v letošním roce. S prezentací ke komunálním volbám vystoupili místopředseda ODS Martin Novotný a  k senátním volbám místopředseda Miloš Vystrčil. 

Účastníci sněmu byli spokojeni především s konstruktivním jednáním sněmu a organizačním zajištěním.