6. května 2015

Jablonecká ODS má nové vedení

V pondělí 27. dubna se konal volební sněm jabloneckého oblastního sdružení, který zvolil nové vedení, členy orgánů a delegáty na regionální sněm i kongres ODS.

Dlouholetého a úspěšného předsedu oblastního sdružení Ing. Karla Dlouhého vystřídal ve funkci Ing. Petr Beitl, primátor Jablonce. Ten byl také sněmem nominován na funkci místopředsedy Regionálního sdružení ODS Libereckého kraje. Do regionální rady byli sněmem nominováni MUDr. Vít Němeček, MBA a Ing. Miloš Vele. Místopředsedou Oblastního sdružení ODS Jablonec byl zvolen Mgr. Marek Hotovec, starosta Smržovky.

Sněm dále zvolil členy oblastní rady ve složení:

Mgr. Marek Hotovec, místopředseda OS ODS, předseda MS ODS Smržovka
Richard Hübel, předseda MS ODS Pěnčín
MUDr. Jan Cholenský, předseda MS ODS Nisa
Jindřich Kvapil, předseda MS ODS Koberovy
Ing. Jaroslav Leimer, předseda MS ODS Železný Brod
Ing. Jiří Nejedlo, předseda MS ODS Malá Skála
Milan Paldus, místopředseda MS ODS Janov nad Nisou
Petr Polák, předseda MS ODS Tanvald 
Dieter Kaufmann, předseda MS ODS Rychnov
Ing. Milan Kopal, předseda MS ODS Zásada
Höferová Marcela, členka MR JBC Jablonec nad Nisou

Oblastního sněmu se zúčastnil stávající předseda ODS v Libereckém kraji Ing. Dan Ramzer, který obdržel nominaci pro další funkční období. Ten ve svém příspěvku zhodnotil své dosavadní působení v čele krajské organizace a ve vrcholném orgánu – Výkonné radě ODS. Zároveň seznámil delegáty se záměry pro další funkční období.

V diskuzi vystoupil také senátor za Jablonecko a Semilsko Jaroslav Zeman. Ten krátce shrnul složitý proces schvalování zákonů, které v Senátu a následně Sněmovně PČR inicioval.

Sněm dále zvolil členy Smírčího výboru a Kontrolní a revizní komise OS ODS Jablonec, delegáty regionálního sněmu a na Kongres ODS.