18. září 2013

Proč jsem se rozhodnul kandidovat za ODS v parlamentních volbách

Moje rodina mi vštípila úctu ke svobodě a odpor k totalitní moci. Trápí mě proto klid, s jakým je přijímán fakt, že po podzimních volbách se zřejmě budou komunisté přímo či nepřímo podílet na centrální vládě. Ještě více mě ovšem děsí možnost, že levice – včetně komunistů – získá v parlamentu ústavní většinu. Tedy nejen že bude levice vládnout: dusit živnostníky, zvedat daně a uskutečňovat nebezpečné populistické projekty, ale získá zároveň šanci změnit ústavní systém České republiky. A to mimo jiné pod tlak

Jsem přesvědčen, že tomuto nebezpečí se musí v parlamentu postavit silná etablovaná politická strana s historií a širokou členskou základnou. Strana, která nedopustí, aby levice přehodila výhybku na východ (byť nás při tom prezident bude mást naivními větami o podpoře evropské federace), a která zabrání, aby se v České republice ujal autoritativní model vládnutí ruského střihu. V parlamentu musí být zastoupena silná strana, která bude v budoucnu opět schopna převzít vládní odpovědnost, až občané uvidí, kam sociální demokraté, Zemanovci a komunisté zemi vedou.

Nic z toho nemohou naplnit sebelíp vymyšlené marketingové projekty nebo nahodilé politické slepence. Obvykle jde o subjekty s image mesiášů, které se zhroutí pod tíhou vlastních chyb a nesmyslných a často nebezpečných ambicí.

Občanská demokratická strana udělala v posledních letech mnoho závažných chyb a nemá smysl to zastírat. Stále ale zůstává nejsilnější stranou na pravici – nestojí na jednom nebo dvou lidech, ale má přes dvacet tisíc členů a dostatek lidí, kteří jsou schopni okamžitě nastoupit za ty, kteří chybovali. Má desítky a stovky zastupitelů, radních a úspěšných starostů po celé České republice. Má historii, z níž se může poučit, a zkušenosti, které může využít. A její program je už přes dvacet let postaven na úctě ke svobodě jedince a odporu k jakékoliv formě totality. Právě proto je dnes ODS jediným věrohodným soupeřem všech, kteří chtějí zpochybnit polistopadový vývoj a pod zástěrkou bohulibých záměrů omezovat naše práva a svobody. Právě proto budu v nadcházejících podzimních volbách znovu a přes všechno, co se stalo, bojovat za hlasy pro ODS.

Ing. Jan Bauer

předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
zastupitel
1. místopředseda poslaneckého klubu PČR