Kandidátní listina ODS – Komunální volby 2018

Vančurovo náměstí 663
500 02  Hradec Králové

Životopis

Představujeme Ing. Oldřicha Vlasáka (ODS), kandidáta na zastupitele Královéhradeckého kraje V krajských volbách bude kandidovat poprvé. Je však dlouholetým činovníkem se zkušenostmi z komunální, celostátní i evropské politiky. Do ODS vstoupil v roce 1991. Ve volbách v roce 1994 byl zvolen zastupitelem Hradce Králové. Od roku 1998 byl jeho primátorem. V roce 2004 uspěl ve volbách do Evropského parlamentu, kde působil až do roku 2014. V letech 2012 až do konce svého mandátu byl jeho místopředsedou. V komunálních volbách 2014 obhájil post zastupitele Hradce Králové, přičemž získal nejvíce preferenčních hlasů z kandidátky ODS. V témže roce absolvoval ještě volby do Senátu. V nich postoupil do druhého kola, kde byl bohužel poražen protikandidátem Jaroslavem Malým. Do roku 2016 byl členem Výkonné rady ODS. V současnosti působí také ve Výboru regionů EU. Dále jako výkonný prezident CEMR či předseda dozorčí rady CEVRO.

Stručný strukturovaný životopis:
Narozen: 26. 11. 1955
Bydliště: Hradec Králové
Stav: ženatý, otec třech dětí
Vzdělání: ČVUT Praha – Strojní fakulta
Povolání:
Koníčky: volejbal, cyklistika, lyžování
Politická činnost: člen ODS od roku 1991

Profil :
Ing. Oldřich Vlasák (60 let) žije v Hradci Králové. Je ženatý a otcem třech dětí. Je absolventem Strojní fakulty ČVUT Praha. Svojí profesní kariéru zahájil ve výzkumu jako odborník v oblasti životního prostředí. Následně přešel do soukromého sektoru, kde působil na pozici manažera. Poté se jako ředitel společnosti East Bohemian Airport zasadil o otevření vojenského letiště civilnímu provozu, což znamenalo odbavení více než 10 000 cestujících v rámci 800 letů ročně. Oldřich Vlasák také absolvoval několik stáží ve velké Británii, Dánsku, Německu či USA. Věnuje se také publikační činnosti. Do politiky vstoupil v roce 1994 jako kandidát ODS do hradeckého zastupitelstva. Zároveň působil jako radní Hradce Králové Od roku 1998 byl úspěšným primátorem. V roce 2000 byl zvolen do pozice místopředsedy Svazu měst a obcí.  V roce 2004 uspěl ve volbách do Evropského parlamentu, kde působil až do roku 2014. V letech 2012 až do konce svého mandátu byl jeho místopředsedou. V komunálních volbách 2014 obhájil post zastupitele Hradce Králové, přičemž získal nejvíce preferenčních hlasů z kandidátky ODS. V témže roce absolvoval ještě volby do Senátu. V nich postoupil do druhého kola, kde byl bohužel poražen protikandidátem Jaroslavem Malým. Je aktivním sportovcem, více než 15 let byl také dobrovolným členem Horské služby

Články (142)