29. května 2022

Hradecká odlehčovací služba získala Cenu Mosty

Budova odlehčovací služby Honkova, která je nyní těsně před otevřením, získala na včerejším slavnostním předávání Cen Mosty za rok 2021 vítězství v I. kategorii mezi institucemi veřejné správy. Ceny Mosty uděluje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením. Letošní ročník se navíc konal v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové.

„Tohoto ocenění si nesmírně vážíme a je pro nás potvrzením, že jsme udělali dobrou věc, která bude pomáhat lidem. Mám velkou radost, že nás takto vnímá i Národní rada osob se zdravotním postižením. Toto ocenění jsme navíc přebírali přímo v Hradci Králové, kde se letošní ročník konal, což samotný dojem z celého slavnostního předávání ještě umocnilo,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Ceny Mosty jsou každoročně předávány v několika kategoriích. Odlehčovací služba Honkova byla nominována spolu s dalšími pěti nominanty v první kategorii zahrnující instituce veřejné správy.

Budova odlehčovací služby v Honkově ulici navíc během včerejšího dne získala také svůj oficiální název. „Bylo několik návrhů, ale prakticky od začátku se budova začala zmiňovat jako Odlehčovací služba Honkova. Na zasedání rady města jsme proto tento název schválili jako oficiální,“ uvádí primátor. V budově bude odlehčovací službu provozovat městský zapsaný ústav Sociální služby Hradec Králové. Provoz by měla služba zahájit v létě.

Samotná budova, jejíž stavba byla zahájena v září roku 2020, byla již stavebně dokončena a nyní se čeká na kolaudaci. Město ji nechalo postavit za zhruba 97,1 milionů korun bez DPH stavební firmou Strabag.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové