4. června 2021

Komentář primátora Alexandra Hrabálka

Neví-li někdo kudy kam, začne obvykle osočovat jiné. Přesně takto si vykládám včerejší invektivu na Facebooku HDK, který 8 dní po schůzi zastupitelstva města sdělil obyvatelstvu prapodivnou informaci, že jsem NEřídil tuto schůzi. Toto komentovat nebudu, přijde mi to v daném kontextu ubohé a průhledné, ale pokusím se nastínit důvody tohoto osočení.

Nejsem si vědom, že bych něco NEřídil, ale zcela jistě jsem NEVRHL špatné světlo na celé zastupitelstvo. O co jde? O očkování přeci. Jako předseda Krizového štábu obce s rozšířenou působností bych asi, ve světle všeobecně prezentovaných argumentů, měl na vakcinaci proti Covid-19 nárok, nebo bych si ho mohl alespoň odůvodnit. Neučinil jsem tak a neučiním! A to proto, že jsem si, i přes určitou dobu, kterou jsem strávil v politice, zachoval soudnost, morálku a hlavně si chci uchovat čisté svědomí. Proto počkám, až na mne s očkováním přijde řada. A to přesto, že si uvědomuji, že bude-li mezi námi více takto „potřebných“, dostane se na mne třeba v září nebo v říjnu.

Nepojedu sice opět na zahraniční dovolenou, možná na rozdíl od těch „skutečně potřebných“ (rozumějte těch, co nejsou na vládním seznamu prioritně ohrožených), kteří si nedovolí svou očkovací nečinností ohrozit svou rodinu, ale to nevadí. A víte proč? Protože kdykoliv se mi podíváte do očí, nebudu je muset klopit studem. A nebudu se muset veřejně omlouvat.