22. prosince 2020

Letos bez udílení cen Talent královéhradecké kultury

Navzdory nelehké situaci, kdy je po přijetí protipandemických hygienických opatření na minimum utlumena téměř veškerá kulturní činnost, se město Hradec Králové snaží umělce, profesionální i amatérské, členy kulturních organizací a spolků stále co nejvíce podporovat.

Pracuje i Kulturní komise rady města Hradec Králové, a právě jejím jménem bych vám všem chtěl popřát klidné a pohodové Vánoce. A ujistit, že kultura je nedílnou součástí našeho města, a proto se ji budeme snažit podpořit i nadále. A to ve všech jejích rozmanitých částech, tedy jak velké instituce, často zřizované městem, tak zájmové spolky. Tak jak tomu bylo doposud.

Bohužel některá opatření a změny bude pro nejbližší dobu potřeba přijmout. Například jsme se jako komise usnesli, že za letošní rok nebudeme vyhlašovat talenty královéhradecké kultury. Víme, že máme mezi sebou nespočet šikovných a talentovaných mladých lidí, kteří by si toto ocenění zasloužili, ale pravdou je, že se v roce 2020 bohužel nekonaly prakticky žádné soutěže, přehlídky nebo koncerty či představení. Věříme, že ani v této nelehké situaci naši talentovaní zpěváci, hudebníci, tanečníci, herci nebo výtvarníci neztratili motivaci se nadále věnovat svému oboru a těšíme se na setkání o rok později, kdy již snad bude možné Talenty královéhradecké kultury opět vyhlásit.

Všem, kteří se věnují některé z kulturních, ale samozřejmě i třeba sportovních činností, patří velké poděkování. I jejich učitelům, vedoucím a rodičům, kteří je podporují. Držíme Vám pěsti a přejeme do roku 2021.

Jaroslav Filip

místopředseda kulturní komise