13. února 2020

Na výstavbě fotbalového stadionu intenzivně pracujeme

„Na přípravách nového výběrového řízení intenzivně pracujeme již od podzimu loňského roku. Právě během podzimu jsme vedli předběžné tržní konzultace s dvanácti firmami, které již v této době projevily o zakázku velký zájem v případě, že by byla vypsána metodou Design and Build, tedy zjednodušeně „Navrhni a postav“.

Nyní pracujeme na přípravě zadávacích podmínek na správce stavby – supervizora a souběžně s tím jsou připravovány zadávací podmínky na zhotovitele stavby. Ještě na únorové radě města budeme projednávat zadávací podmínky pro výběr správce stavby – supervizora. Pokud nedojde k žádným komplikacím, tak se dá předpokládat schválení výběru správce ještě v dubnu. Správce stavby – supervizor bude provádět mimo jiné průběžnou kontrolu projektové dokumentace, kterou vytvoří zhotovitel stavby v rámci realizace výstavby. Zároveň bude vykonávat činnosti technického dozoru stavebníka a koordinátora bezpečnosti ochrany a zdraví při práci (BOZP). Pravidelně informuji zastupitele na zasedáních o průběhu příprav, a stejně tak každý týden vedu pracovní skupinu, která je tvořena z odborníků, úředníků, zástupců politických stran a zástupci fotbalového klubu. Předpokládáme, že termín vyhlášení nového výběrového řízení na zhotovitele stavby by mohl být v případě příznivých podmínek začátkem června,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

„Jak je vidět, děláme vše pro to, aby byl fotbalový stadion co nejdříve dokončen, a aby hradecká veřejnost a samozřejmě především fanoušci, získali důstojné prostředí pro provozování jejich oblíbené hry, ale zároveň aby v Hradci vznikl stánek, ve kterém bude provozován nejen fotbal, ale také celá řada dalších kulturních akcí,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Ing. Bc. Jiří Bláha

náměstek primátora statutárního města Hradec Králové
člen oblastní rady ODS Hradec Králové
předseda KMS
člen rozhodčí komise ODS