27. června 2019

Hradeckým seniorům ode dneška slouží nové prostory v Mánesově ulici

místní hradecká organizace spolku Senioři ČR sídlí ode dneška na nové adrese. V Mánesově ulici čp. 780 mohou nyní využívat zázemí o rozloze bezmála 200 metrů čtverečních se zasedací místností, kanceláří či moderně vybavenou klubovnou. Prostory, které jsou v majetku města, nechala radnice na přelomu loňského a letošního roku nově zrekonstruovat za téměř 2,8 milionu korun včetně DPH.

Stavební úpravy kromě jiného zajistily možnost vstupu a užívání prostor i lidem se sníženou pohyblivostí. Nové zázemí je v centru města, pár desítek metrů od zastávky MHD. Místní spolek Senioři je velmi aktivní, nemáme obavu, že zde nebude živo. Během přestavby prostor došlo vedle oprav dveří a oken či položení nových podlahových krytin k doplnění elektroinstalace o prvky zajišťující komfortnější užívání prostor pro seniory.

Senioři budou nyní sídlit v domě v Mánesově ulici čp. 780, kde byla dříve videopůjčovna nebo prodejna stáčených saponátů. „Vzniklo tak důstojné místo pro činnost naší organizace a pro hradecké seniory vůbec,“ řekl předseda hradecké městské organizace Seniořů ČR Marcel Kraus. V nových prostorách je seniorům k dispozici kancelář pro prodej vstupenek do divadel, zájezdů, rekreací, členských známek a podobně. „Ta bude v době prodeje našich akcí sloužit i jako příjemná čekárna, výhledově i s možností malého občerstvení,“ dodal Kraus. Mimo úřední hodiny proto senioři plánují využívat schůzovní místnost například pro kurzy angličtiny a klubovnu k přednáškám, besedám, výstavám, schůzkám šachistů i k běžnému posezení a setkávání.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Prof.PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

primátor statutárního města Hradec Králové