18. ledna 2020

Předsednictvo občanských demokratů je kompletní

(www.ods.cz) ​​​​​​​Poté, co delegáti 29. kongresu ODS zvolili předsedu ODS Petra Fialu a 1. místopředsedu Občanské demokratické strany Zbyňka Stanjuru, vybrali také čtyři místopředsedy strany. Mezi členy předsednictva ODS byli zvoleni: Martin Baxa se ziskem 338 hlasů, Martin Kupka se ziskem 405 hlasů, Alexandr Vondra se ziskem 443 hlasů a Miloš Vystrčil se ziskem 432 hlasů. Celkem bylo odevzdáno 487 platných hlasovacích lístků.

Martin Baxa po zvolení nastínil svůj cíl v nově zvoleném předsednictvu: „Pro budoucnost naší země je klíčové moderní školství. Budeme prosazovat zlepšení jeho financování, především zvýšení platů učitelů, ale také obsahové změny, které vzdělávání přizpůsobí 21. století.“

Martin Kupka uvedl: „Každého zlobí množství zbytečného papírování a razítek. ODS proto začala se skutečným právním úklidem. Stát nesmí lidem překážet, ale má jim usnadňovat život. Vystavujeme červenou kartu přebujelé byrokracii a aroganci moci. Prosazujeme zároveň digitalizaci, která lidem pomáhá a otevírá nové možnosti. To je jedno z našich důležitých témat pro další období.“

„Jak jsem již zmiňoval ve svém projevu, pro mě je důležitá trojice hodnot, kterým se věnuji dlouhodobě, a to jsou svoboda a lidská práva, zahraniční a evropská politika, životní prostředí. Právě na tato témata se chci zaměřit,“ doplnil Alexandr Vondra.

„Ochrana vody, půdy, ovzduší, ochrana a obnova lesů a racionální klimatická a energetická politika, to jsou témata, kterým se nyní chci naplno věnovat. Jedná se totiž o témata konzervativní a pro naši budoucnost zásadní. V ODS máme celou řadu odborníků, kteří se dlouhodobě těmto tématům věnují. Jejich zkušenosti a úspěchy musíme využít a předložit program, který bude jasným potvrzením toho, že racionální ekologická politika bude logickou a naprosto přirozenou součástí programu ODS,“ uzavřel Miloš Vystrčil.

Štítky:
29. kongres 29k-tisk