17. ledna 2014

Bývalý primátor Děčína Raška šéfuje ODS v Ústeckém kraji

Občanští demokraté mají v Ústeckém kraji nové vedení. Od středečního večera stojí v jejím čele bývalý děčínský primátor a městský zastupitel Vladislav Raška. Raška byl před středečním regionálním sněmem řadovým členem regionální rady.

„V ODS jsem téměř dvaadvacet let. Jsem přesvědčen, že jakýkoliv post v ODS je především o práci. Jsem obhájcem všech dobrých a osvědčených principů a postupů, které ODS má a jsem připraven pro ni dále pracovat a komunikovat s našimi členy a příznivci," uvedl po zvolení Raška s tím, že obměna dokazuje, že na ODS už nemají vliv silní zákulisní hráči.  Raška v současné době zastává post předsedy kontrolního výboru krajského zastupitelstva.

„Dochází ke změnám, doufám, že to jsou změny k lepšímu a doufám, že se to projeví v každodenní práci na získání důvěry lidí," dodal.

Kromě něj usedl v regionální radě občanských demokratů z Děčínska také Rostislav Donát, dosavadní místopředseda regionálního sdružení, Zdeněk Líbl a Ivan Vepřek.

Občanští demokraté z Ústeckého kraje podpoří ve volbě o post předsedy strany Petra Fialu. Bývalého ministra školství ve středu v noci nominoval regionální sněm ODS. Fiala získal 52 hlasů z 61. Nepodpořila ho pouze ODS z Loun, která na oblastním sněmu nominovala Edvarda Kožušníka.

Na pozici prvního místopředsedy strany zvolili delegáti sněmu bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

„Představil jsem dnes kandidátům svoji představu vedení strany v případě, že budu zvolen. V pozici prvního místopředsedy jsem připraven stát po boku předsedy a tvrdě pracovat," řekl Pospíšil.

Na řadové místopředsedy nominovali delegáti senátora Miloše Vystrčila a starostku Obrnic na Mostecku Drahomíru Miklošovou.

Autor: Alexandr Vanžura, ČTK

Zdroj: www.denik.cz