27. dubna 2017

Přikládat vysokou důležitost bychom měli celé naší historii, nejen té válečné

Zastupitel Ústeckého kraje Jiří Kulhánek se v Listech Ústeckého kraje vyjádřil v rubrice "Můj názor - Úcta těm, kteří položili životy za naši budoucnost".

Přikládat vysokou důležitost bychom měli celé naší historii, nejen té válečné. Protože je i poučením z chyb, které měly v našich dějinách mnohdy tragické následky. Úcta pochopitelně patří všem, kteří za naši budoucnost položili život. Naši mládež bych rozhodně nepodceňoval. Dobře a velmi citlivě vnímá, co se kolem ní děje. Mají své názory a představy o životě. Nečekejme od nich, že půjdou pokládat květiny k hrobům padlých vojáků. To rozhodně není potřeba. Důležité je rozumně předávat mladší generaci zkušenosti a ona si sama již vybere to podstatné pro život. Tak to chodí celé věky a nemějme ambice, že to změníme.

Škoda, že se redakční rada těchto novin neptá zastupitelů např. na názor, co říkají mezinárodnímu excesu našich představitelů kraje z návštěvy Moskvy, kde v rámci veletrhu projevili nečekanou aktivitu, která vedla ke schůzce na tamním ministerstvu školství a dojednání cest našich dětí do pionýrského tábora v Artěku. V reakci na to vyšly na ruských serverech zprávy s titulky „Představitelé českého regionu uznali, že Krym je ruský.“ Navzdory oficiálnímu stanovisku ministerstva zahraničí České republiky. Doporučuji se pro příště držet známé filmové hlášky judisty Peterky „Nebudeme se pouštět do žádných větších akcí“, zvlášť když rada kraje odsouhlasila další cesty do Šanghaje či Pekingu.