4. února 2013

Dopis místopředsedy RS ODS JMK Františka Ondruše

Vážení kolegové, dovoluji si zaslat pár informací, postřehů a k tomu své komentáře, pokud budete chtít, rád si vyslechnu i vaše připomínky – komentáře.

V současné chvíli politikou hýbe, kdo jiný, než Kalousek a jeho TOP09 ato, že mermomocí chce zařadit do nové koaliční smlouvy  přijmutí Fiskálního paktu, což je norma EU. 

Strana Kalouska posílená vítězstvím svého předsedy Karla si myslí, že 2.mil 400 hlasů získala  TOP 09, což pravda není, získal je Karel a to i od pravicových voličů, kteří by volili ODS.

Politická zkušenost Kalouska velí předhodit rychle  veřejnosti téma,  o kterém  ví, že je pro ODS problematické, neboť máme jiný názor na EU, a tím si držet preference.

Styl TOP 09, že téma prve předhodí veřejnosti a médiím, a  potom teprve projednává s koaličními partnery, svědčí o neserióznosti a nebuďme tím překvapeni. Konec konců známe to z koalicí utvořených např. KDU-ČSL.

ODS naprosto jasně říká, že jsme pro schválení Finanční ústavy v rámci zákonů ČR, a vstup do Fiskálního paktu EU proveďme tehdy, až budeme znát názor občanů: 1.) zda-li vůbec se připojit chceme, 2.) až přijmeme euro .

Pokud někdo říká, že přijmout finanční ústavu ČR znamená, že se musíme připojit logicky k volnějšímu paktu na evropské úrovni, věší nám bulíky na nos.

V podstatě se dá říci, že Kalouskova TOP 09 s pankáčem Karlem, při využití stávající politické situace, chce sbírat body a zahájila „zavlažovací“  kampaň pro volby do EU.

Vážení kolegové, nenechme se vtáhnout do těchto TOP-áckých her a voličům vysvětlujme, že ČR v současné době má svých problémů dost a měla by se zaobírat politikou ČR. Kalousek chce také být hezký, neboť je Evropou oceňován jako vynikající ministr financí………..

TOP 09 najednou také říká, že koaliční smlouva - tedy pokud nebude schválená, není potřebná – nic se neděje.  Je to přímo v rozporu s jejich hlásáním, kdy donedávna tvrdila, že dohody se musí plnit a neustále se odkazovala právě na koaliční smlouvu. Byla to TOP 09, která při každé příležitosti napadala koaliční partnery v nedodržování  koaliční smlouvy.

Závěrem:  poukazujme právě na tyto výkyvy koaličních partnerů a nenechme se vtáhnout do jejích her.

 

S úctou

František Ondruš

místopředseda regionálního sdružení