19. července 2013

Petr Vychodil: Na zámku se již stěhuje

Začátkem léta byla zkolaudována první etapa rekonstrukce králodvorského zámku. V současné době je v plném proudu stěhování prvních subjektů, kteří budou užívat nové prostory zámku.

„Nejnáročnější je určitě přesun knihovny, ale pomalu už se zabydluje i Klub důchodců, sdružení Romano Givipen či minikroužky pro volnočasové aktivity. Dobrou zprávou, především pro maminky je skutečnost, že se nám podařilo připravit jednu velkou místnost pro děti, které nebyly letos přijaty do mateřských škol a budou zde moci své ratolesti umístit. Podmínky pro přijetí sem však budou podstatně přísnější než obvykle. Nutný bude, kromě trvalého pobytu v Králově Dvoře i doklad o vlastnictví zkolaudované nemovitosti ve městě. Chceme tak zabránit tzv. školkové turistice“, seznamuje starosta města Králův Dvůr Petr Vychodil.

Provoz zařízení pro zhruba dvanáct až patnáct dětí, která nemá v žádném případě ambice suplovat mateřskou školku, bude maximálně od 8 do 12 hodin a bude zcela v režii města. Organizačně se o něj postará organizace pro děti a mládež Domeček Hořovice. „Odpolední provoz již bude v režii hořovické organizace Domeček, ale město i zde vypomůže například úhradou energií. Věřím, že mladé králodvorské rodiny tuto alternativní variantu uvítají“, dodává P. Vychodil.

Slavnostní otevření první etapy rekonstrukce zámku se nakonec vedení města rozhodlo odložit až na sobotu 31. srpna 2013, při příležitosti konání městských slavností. „Prostory pro minikroužek budou otevřeny pravděpodobně až od října 2013, aby byl dostatek času na odstranění případných nedostatků a vlastní provoz nového zařízení začal bez větších problémů“ doplnil králodvorský starosta P. Vychodil.