29. ledna 2013

Petr Vychodil: Výstavbu nového pavilonu mateřské školy zrealizujeme přinejhorším i bez dotací

Králův Dvůr – Dokončení první etapy rekonstrukce zámku, přestěhování městské knihovny a zajištění dalších finančních  zdrojů na dokončení plánované celkové rekonstrukce zámku, dokončení stavby protipovodňových opatření na řece Litavce včetně výstavby nového mostu v Karlově Huti, to je jen část priorit, které hodlají v letošním roce zrealizovat představitelé Králova Dvora.

„Jednou z nejdůležitějších investičních akcí pro rok 2013 jsou i přípravné práce a zajištění potřebné dokumentace pro výstavbu nového pavilonu mateřské školy v Králově Dvoře. V současné době se už intenzivně pracuje na projektu," upozornil starosta Králova Dvora Petr Vychodil s tím, že by město chtělo do konce roku na tuto investiční akci zajistit stavební povolení.

S výstavbou nového pavilonu mateřské školy by měla vybraná firma začít v roce 2014. „S realizací stavby v příštím roce počítáme, a to i v případě, že se nám na ni nepodaří zajistit dotaci," poznamenal Petr Vychodil.

Město by stavbu pavilonu financovalo z vlastních zdrojů. „V letošním roce tak musíme při hospodaření se svěřenými finančními prostředky brát ohled i na další roky," dodal starosta Králova Dvora.

Představitele Králova Dvora ale netrápí jen přeplněné mateřské školy. Kritická situace začíná být i v základních školách. V posledních letech v nich počet žáků stoupá rychlým tempem. Na novou školu ale město prozatím potřebné miliony nemá. Problém se proto snaží řešit využitím stávajících prostor.

„V současné době se pracuje na projektové dokumentaci na rekonstrukci stávajících prostor veškolních budovách jako je například byt školnice a jiné. Než stavět novou školu na holé pláni, vyplatí nám využít prostory, které má město k dispozici," vysvětlil starosta Králova Dvora..