6. října 2014

KANALIZACE

Už ve středověku se podařilo prosadit v Praze zákaz vylévání nočních nádob z oken na ulici pod pokutou, dále v 19. století započala výstavba Pražské kanalizační sítě a čistička odpadních vod Praze – Bubenči vznikla v letech 1901-06. Již za první republiky měla Praha nejrozsáhlejší a nejlépe propracovanou kanalizační síť v Evropě.

Dnes již máme 21. století a několik desetiletí nás dělí od připojení Suchdola ku Praze a co se vlastně změnilo? Máme tu rozvedený plyn, vodu, elektrické přípojky k domům v zemi, několik autobusových linek, pražské daně, ale stále nemáme kompletní síť kanalizace, a vlastně proč? Dvě volební období máme na radnici hlavně ekologické sdružení SOS a dalo by se oprávněně čekat, že i tato základní věc jako je kanalizační síť na Suchdole bude již realizovaná. Ale není! A proč?

Možná by stačilo být ku Praze vstřícnější.

Chápu, že vybudování kanalizační sítě bude stát naši a Pražskou radnici nemalé prostředky a obyvatelé Suchdola budou muset hradit i stočné podle odběru vody. Ale je to opravdu méně, než si pravidelně objednávat svozové vozy na odvoz fekálii, pokud se to tak pravidelně děje. Anebo i se najdou šetřílkové, kteří likvidují tyto fekálie jinak? Každopádně je to cítit po Suchdole.

Pojďme s tím něco udělat, ať je Suchdol opravdu Praha, ať je to krásné a voňavé rezidenční místo ke krásnému bydlení.

Máme teď ohromnou příležitost při volbách i o tomto rozhodnout.

Michael Linx

člen strany