26. září 2014

Volební program kandidátů Občanské Demokratické strany pro volby do zastupitelstva městského obvodu Slezská Ostrava

SLEZSKÁ – BEZPEČNÁ – MODERNÍ VÍME JAK NA TO „Bez pocitu bezpečí nemůžeme nazývat místo kde bydlíme domovem“

PRO BEZPEČNÉ ULICE budeme regulovat a kontrolovat ubytovny, zvýšíme počet policistů v ulicích, zavedeme nulovou toleranci kriminality

PRO PODNIKÁNÍ, PRO PODNIKATELE A ŽIVNOSTNÍKY podpoříme podnikatelské aktivity, které nebudou škodit životnímu prostředí, podpoříme vznik nových objektů, prodej nemovitostí a pozemků v souladu s územním plánem, podpoříme rozvoj podnikání, zejména služeb občanům, zařídíme jednoduchou a neobtěžující veřejnou správu

PRO POHODU BYDLENÍ bude pokračovat modernizace obecních bytů, podpoříme nové moderní dostupné bydlení pro mladé rodiny i seniory, dokončíme projekt revitalizace sídlišť(parkoviště, chodníky, dětské koutky)

PRO DOPRAVU budeme iniciovat a požadovat zefektivnění a modernizaci městské hromadné dopravy, dostupnost ve všech 8 územních celcích Slezské Ostravy

PRO SENIORY zajistíme a podpoříme rozvoj terénních služeb, podpoříme výstavbu Domu pro seniory, zapojíme naše seniory do aktivního života

PRO SOCIÁLNĚ A ZDRAVOTNĚ POTŘEBNÉ udržíme a rozšíříme kvalitní a dostupné sociální služby, budeme dál zlepšovat podmínky handicapovaných

PRO ŠKOLSTVÍ dovybavení všech škol učebnami s využitím nejmodernějších technologií, zintenzivnit spolupráci s VŠB TU a Ostravskou Univerzitou na řešení rozvojových záměrů a potřeb Slezské Ostravy v rámci diplomových prací, otevřít více účelová hřiště u škol k celodennímu využití i pro veřejnost, dotacemi finančně podporovat práci s dětmi v rámci mimoškolních zájmových aktivit formou kroužků

PRO SPORT A KULTURU dokončení ostravských cyklostezek s napojením na městskou síť, podpora místních sportovních jednot a klubů, vybudujeme sídlištní hřiště, podpoříme rozvoj všestranných kulturně-společenských aktivit

PRO ŹIVOTNÍ PROSTŘEDÍ dokončit kanalizaci v celé Slezské Ostravě, podpoříme ekologizaci hromadné dopravy i individuální dopravy

PRO ŔÁDNÉ HOSPODAŘENÍ zodpovědně hospodařit s městskými financemi, nezadlužit městský obvod, pracovat s vyrovnaným rozpočtem