5. dubna 2019

Informace z Rady MS ODS Slezská Ostrava ze dne 4.4.2019.

Tak jako obvykle, ve čtvrtek 4.4.2019 se uskutečnila další pravidelná Rada MS ODS Slezská Ostrava v Hotelu Best.

Na Radě jsme prodiskutovali informace z Oblastního informativního sněmu OS ODS Ostrava ze dne 11.3.2019 na Černé louce s místopředsedou MS ODS Doc. RNDr. Romanem Maršálkem, Ph.D.

Na sněmu zazněly zajímavé informace, zejména od nám. primátora Ing. Martina Štěpánka Ph.D. Dle informace členů bylo málo prostoru pro otázky z pléna.

Zprávu o činnosti v SMO poskytl Vladimír Cigánek. Podrobné informace z činnosti orgánů města zveřejní na webových stránkách MS ODS Slezská Ostrava.

Informace z činnosti ÚMOb. Slezská Ostrava poskytla MUDr. Hana Heráková, Marek Juráš, z činností komisí rady Doc. RNDr. Roman Maršálek, Ph.D., Ing. Vlasta Fajtlová.

Rada ÚMOb. Slezská Ostrava schválila výstavbu bytových domů v těsné blízkosti radnice. Naši členové schválení hromadného bydlení nepodpořili, neboť dle názorů členů ODS se výstavbou tak velkého množství bytů zásadním způsobem zhorší kvalita bydlení současných obyvatel zvýšením dopravy a narušením soukromí. Dále dojde ke změně charakteru výstavby v těsné blízkosti Slezskoostravské radnice. Marek Juráš informoval radu o dalších jednáních v klubech zastupitelů, příprava Memoranda o spolupráci s Klubem nezávislých.

Rada MS projednala stanovisko k návrhu OZV ohledně omezení hazardu. K omezení hazardu nezaujala jednoznačné stanovisko. Někteří členové navrhují hazard vůbec neomezovat. Jako přijatelnou variantu rada preferuje omezit herny a ponechat Kasina v současném stavu.

Členové MS ODS na dotaz emailem v odpovědích preferovali úplný zákaz hazardních her.

Vladimír Cigánek informoval o akci k osvobození Ostravy, kladení věnců, dne 30.4.2019 v 10,00 hod. v Komenského sadech. Za oblast zajistí Ing. Vladimír Cigánek a Ing. Vlasta Fajtlová.

Rada ukládá členům zastupitelstva, komisí a výborů zlepšit prezentaci členů ODS ve Slezskoostravských novinách, a webových stránkách MS ODS Slezská Ostrava.

Rada vyzývá zastupitele a členy ODS k aktivní účasti v diskusi s občany.

K 31.3.2019 ukončili své členství dva členové MS ODS.

Další jednání je svoláno na 2.5.2019.

Ing. Vladimír Cigánek

Předseda MS ODS Slezská Ostrava