8. března 2019

Informace z Rady MS ODS Slezská Ostrava

Ve čtvrtek 7.3.2019 se uskutečnila další pravidelná Rada MS ODS Slezská Ostrava v Hotelu Best.

Na Radě jsme prodiskutovali výsledky a průběh Oblastního i Regionálního sněmu.

V Oblastní radě naše MS zastupují Vladimír Cigánek a Hana Heráková, bohužel v Regionální radě po volbách nemáme žádného zástupce. Při potřebě přímých informací si přizveme zástupce Regionu zvolených za naší Oblast.

Dále jsme se seznámili s činností SMO (podrobné informace z činnosti orgánů města budou zveřejněny na webových stránkách MS ODS Slezská Ostrava).

Důkladně jsme prodiskutovaly otázky životního prostředí a to nejen na území Slezské Ostravy. Zastupitelstvo SMO vydalo jednoznačné negativní stanovisko k rozšíření skládky v Heřmanicích a rozšíření kapacity spalovny nebezpečných odpadů SUEZ. Prodiskutovali jsme i postup státního podniku DIAMA na vyčištění Trojického údolí. Informace z činnosti ÚMOb. Slezská Ostrava poskytl radní Marek Juráš, z činností komisí rady Vladimír Cigánek, Vlasta Fajtlová a Jaroslav Mlčoch.

Vladimír Cigánek informoval o přípravě volební komise k Eurovolbám na OS ODS Ostrava, MS ODS ve spolupráci se sousedními MS zajistilo plné pokrytí všech volebních komisí.

Rada uložila členům zastupitelstva, komisí a výborů zlepšit prezentaci členů ODS ve Slezskoostravských novinách, a webových stránkách MS ODS Slezská Ostrava.

Rada vyzvala zastupitele a členy ODS k aktivní účasti na veřejných diskusích s občany.

Rada vyzvala členy MS ODS k účasti na Diskusním sněmu, který se uskuteční 18.3.2019 v 17,00 hodin na Černé louce.

Další jednání je svoláno na 4.4.2019.

Ing. Vladimír Cigánek

Předseda MS ODS Slezská Ostrava