4. ledna 2021

Byty na Komenského nám budou převedeny

Na listopadovém jednání Zastupitelstva města bylo těsnou většinou rozhodnuto o neodvolání se proti rozsudku Okresního soudu se a tím i faktickému dodržení slova, které dalo město před více jak dvaceti lety lidem při společné investici.

Ve čtvrtek 3.prosince jsem přidal poslední podpisy na smlouvy o převodu bytů na Komenského náměstí, ke kterým jsem byl netradičně jako opoziční zastupitel zmocněn spolu s Davidem Michaličkou a Adamem Polánským a kauza bytů tím míří do svého finiše.

Jsem přesvědčen, že to bylo jediné správné řešení vzniklé situace, kdy nikdo téměř po celých dvacet let nezpochybnil platnost smluv a legitimní očekávání účastníků smlouvy. To koneckonců potvrdil i soud. Město už to stálo na soudních výlohách statisíce a na žalobách a zřejmě i náhradách škod mohlo stát další významné částky. Potenciální desítky milionů pro město ze znovu prodeje byly virtuální a vzhledem k dříve uzavřeným dohodám i nefér. Dohody a podaná ruka by měly být víc než popsaný list papíru, kterému se říká smlouva. Tu lze totiž jako i v tomto případě dodatečně zkoumat a rozporovat. Řešení problémů právní cestou je vždy až ta poslední varianta.

Ing. Miloslav Šmolík, MSc.

předseda místního sdružení
krajský a říčanský zastupitel