21. června 2014

Okolo katastru Řevnic

V sobotu 21. června se pod vedením Miroslava Cvancigera uskutečnila procházka okolo katastru Řevnic. Obešli jsme část katastru na levém břehu Berounky. Počasí nám přálo a všichni dorazili do cíle v pořádku.

Sraz skupiny byl v devět hodin na řevnické straně letovského mostu. Účast byla i s několika opozdilci, kteří nás dohnali v průběhu trasy, hojná. Celkem se zúčastnilo sedmnáct lidí a dva psi.

Od mostu jsme se vydali ostrým stoupáním podle Kejné pod Kamennou na Strážný vrch. Odtud jsme klesali do údolí Babského potoka. V těchto místech začíná kamenná zeď oddělující mníšecký a řevnický les. Zeď nás dovedla strmým stoupáním na úpatí Babky. Hranice katastru dále pokračuje do údolí Nezabudického potoka. Z údolí následoval poslední výstup k Jezírku. U Jezírka došlo k rozdělení skupiny. Menší část se vydala po modré značce přímo do Haloun, ostatní pokračovali přímo podle katastru. V Halounech U Zrzavého paviána všichni výletníci zahnali hlad a žízeň a vyrazili jsme na zbývající část přes pole do Zadní Třebaně. Během cesty jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o řevnickém katastru a jeho okolí. Celá trasa měřila okolo 15 kilometrů a zabrala nám přes šest hodin. Na trase jsme zdolali téměř 1 200 výškových metrů.Všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další podobné akce. 

Jan Hlaváček

pokladník místního sdružení
člen strany