24. června 2021

Tragédie na jihu Moravy

Tornádo na jihu Moravy je tragédie. Ještě větší tragédie jsou osudy lidí postižených tímto přírodním živlem. Snažím se usmívat, při pohledu na kolemjdoucí, snažím se vidět optimismus ve výrazech druhých. Nejde mi to, je to křeč. Myšlenkami jsem na Moravě, realitou jsem v Praze. Není oni a my. Jsme jedni. Spolu.

Vím, co udělám ohledně katastrofy na Moravě, tlumím však euforii, o které jsem si ještě před chvílí myslel, že je ta pravá. „Na náplavce v Praze 5 to opět žije!” Po měsících útlumu skvělé vize a hlavně konečně dobré zprávy. Osobně mi ale tyto výzvy v tuto chvíli zhořkly. Přestože mám obrovskou radost z návratu života, ze skvělé atmosféry, kterou nepochybně vytvoří i open air festival bratří Formanů na Náplavce v Praze 5, někde ve skrytu duše pochybuji o svém právu radovat se, když za humny se druzí potýkají s náhlými existenčními problémy.

Takže za mě je to jasné. Zatímco včera jsem se těšil na gejzír uvolnění a radosti, které nám kultura nabízí, dnes mám jasno: Svou radost si chci prožít, ale zároveň vím, že starost druhých nemůžu nechat jen tak.

Vladan Brenčič

místopředseda MS ODS Radlice
člen zastupitelstva MČ Praha 5

Štítky:
komentář