8. října 2019

Když ne u Anděla, tak kde?

(Pětka) Reakce na otázku měsíce časopisu Pětka: je pěší zóna Anděl vhodným místem pro pořádání farmářských trhů?

Pátá městská část, podobně jako jiné oblasti metropole a velká města, farmářské trhy potřebuje. Nynější využití prostoru u vstupu do metra Anděl považuji v podstatě za dočasné řešení, ať už třeba z důvodu hluku či přílišné koncentrace lidí. S tím souvisejí i jisté komplikace při vstupu do vestibulu podzemní dráhy a samozřejmě musíme brát ohledy i na ty, kteří chtějí bezpečně a co nejrychleji přestoupit na jiný druh dopravy.

To ale neznamená, že pro pořádání farmářských trhů považuji prostor na náměstí 14. října za ideální. Je to sice místo s výbornou dostupností na městskou hromadnou dopravu, ale umím si představit, jak tento park využít jiným, přívětivějším způsobem, třeba pro nejrůznější odpočinkové a společenské aktivity. Rozhodně by celé věci prospělo propojení celého prostoru, který je nyní nepříliš šťastně rozdělen parkovištěm. Nabízí se například využití budovy tržnice.

Samozřejmě úspěch bývá odrazem kvalitně zpracované koncepce a dobrého nápadu. Pojďme se tím zkrátka aktivně zabývat a jistě najdeme nějaké řešení. Trhy musejí být především pro lidi

Vladan Brenčič

místopředseda MS ODS Radlice