7. března 2019

Z březnového zastupitelstva Jihu

Ve čtvrtek 7.3. proběhlo řádné zastupitelstvo městského obvodu Ostrava - Jih. Níže přinášíme krátký report:

Předložili jsme a podpořili návrh na podání žádosti o dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení. V případě, že nám bude dotace schválena, bude použita na již v minulosti schválený projekt Zeleň Savarin. Tento projekt je zároveň jednou z pěti etap tvořící rozsáhlejší revitalizaci Hrabůvky od Železňáku až po kostel v Hrabůvce.

Předložili jsme a podpořili návrh na podá...ní žádosti o dotaci v rámci Operačního programu Zaměstnanost a to na projekt "Sociální pracovník do škol". Do programu chceme zapojít základní školy ZŠ Jugoslávská, ZŠ Mitušova 16 a ZŠ Šeříkova.

Podpořili jsme návrh na vypsání záměru prodeje rekreačního zařízení na Skalici. Jednak tento objekt vyžaduje nákladné rekonstrukce, jednak je jeho dnešní využití diskutabilní a jednak nechceme suplovat služby cestovních kanceláří

Nepodpořili jsme prodej pozemku na ulici Moravská, Knejzlíkova a Komarovova. Jedná se o pozemek v intravilánu obce, který můžeme z dlouhodobějšího hlediska využít např. pro výstavbu parkoviště v již tolik z pohledu parkování exponované lokalitě

Nepodpořili jsme prodej pozemku na ulici Hulvácká. Jedná se o pozemek přímo navazující na komunikaci III.třídy, který může být důležitý v případě rekonstrukce popř. při rozšíření komunikace, výstavby parkovacích míst aj..

Nepodpořili jsme převod pozemků vedle tělocvičny na ul. Plzeňská. Tyto pozemky budeme potřebovat pro další rozvoj Technickcý služeb.

Neprošel náš návrh na vyvěšení Tibetské vlajky.