14. května 2018

Starosta Bednář zahájil volební kampaň v Jižních listech

Na internetu začal kolovat úvodník starosty Bednáře (Hnutí ANO) z Jižních listů. Normálně tento plátek s nulovou informační hodnotou příliš nesleduji, ale tentokrát mě to opravdu zaujalo. Dovolím si lehce glosovat tento úvodník v šesti bodech:

Schíza číslo 1)

Pan starosta se již tradičně naváží do „bývalého vedení“ radnice a zapomíná, s kým na radnici dneska vlastně sedí! Nebo ho snad na postu starosty nedrží lidé jako jsou Adam Rykala - šéf ČSSD na Ostravě Jihu v minulém volebním období s přímým vlivem na chod radnice přes své zastupitele, Eva Petrášková – nynější zastupitelka a Radní minulého zločineckého vedení, Denis Hařovský – syn démonizovaného Radního z minulého volebního období Iva Hařovského, František Dehner – minulý i současný místostarosta… nechápu, že s takto zkaženými jedinci, kteří představují minulé vedení dokáže pan starosta sdílet jednu budovu. K těm kmotrům v článku – myslel kolegu z ČSSD Adama Rykalu na výplatní pásce pana Dědice? Nebo myslel paní Petráškovou, které zařizoval dle telefonních odposlechů pan Dědic invalidní důchod? Udivuje mne, že na sebe sociální demokraté nechávají takto veřejně "zvracet" vlastním koaličním parnerem.

Legrace číslo 2)

Ano, zastupitelstva byla dříve většinou dopoledne, ale zase se nestávalo, že by na ně policie někoho nepustila, že by se občanům neodpovídalo nebo by se občanům vůbec neumožnilo diskutovat. Mimochodem stranický kolega pana starosty – primátor Macura svolává zastupitelstva města rovněž zákeřně na dopoledne, měli by si to pánové nějak synchronizovat.

Informace tak nějak napůl 3)

Pan starosta správné říká, že se převedli pod úřad zaměstnanci bývalé majetkové správy, ale už zapomněl dodat, že to je necelá polovina nově nabraných úředníků. Stejně tak diplomaticky pomlčel o tom, že minulá koalice ČSSD-ODS měla 4 placené politiky, zatímco dnešní koalice ANO-ČSSD-KDUČSL-KSČM má 8 placených bafuňářů s platem cca 50tis měsíčně – přičemž minimálně u dvou nikdo neví, co vlastně dělají.

Povzdech 4)

Pan starosta má pravdu, že složitá legislativa brzdí řadu projektů – když se k tomu přidají vyhazovy zkušených vedoucích úředníků, dosazení nezkušených kamarádů a „profesionální“ vedení nynějších politických dobrodruhů, je div, že nám vůbec svítí veřejné osvětlení

Neschopnost 5)

Taky si vzpomínáte na článek v JL v r. 2015, kde se psalo, že náměstí Jih (prostor kolem fin. úřadu na Horní) bude hotovo za rok? Mimochodem když končilo minulé vedení obvodu, byla akce plánována na přelom roku 2015-2016. Jaký je dnes rok?

Slibem neurazíš 6)

Pojďme diskutovat o tom, jak bude vypadat Zábřeh u Kotvy, Luny a kostela, V Deníku pan starosta prohlásil, že to plánuje na rok 2022? fajné no ni?

                                                                                                                               Jan Dohnal - zastupitel Ostravy - Jihu