27. ledna 2020

Chceme znát názory novoměstských občanů

Místní sdružení ODS vydalo v minulém týdnu prohlášení, ve kterém nedoporučuje svým zastupitelům účastnit se druhého Diskusního fóra, které se koná 28. ledna v novoměstské Sokolovně.

Důvodem není domněnka některých občanů, že by ODS nechtěla komunikovat s veřejností, ba naopak, hledáme jinou formu komunikace jak pro současné vedení novoměstské radnice, tak pro místní ODS. Proto se v městské radě i zastupitelstvu zasadíme o pravidelné organizování veřejných debat nad aktuálními tématy z iniciativy novoměstské radnice.

Že stojíme o názory občanů potvrzuje i fakt, že se zvolení zastupitelé a představitelé ODS prvního Diskusního fóra zúčastnili. Stejně tak tomu bude i při dalším setkání, kdy budeme naslouchat názorům našich občanů v publiku. Místostarosta Libor Hovorka bude z titulu své funkce přítomný mezi pozvanými zastupiteli.

O důležitých tématech jen sáhodlouze neřečníme a prostřednictvím zastupitele Milana Slavíka, člena komise Pavla Kašpara a místostarosty Libora Hovorky předkládáme do komise rady města pro výstavbu a rozvoj konkrétní návrhy řešení jednotlivých témat. Například máme jasnou představu o tom, jak by mohl v budoucnosti občanům sloužit například areál bývalých kasáren – informovali jsme zde.