MUDr. Pavel Čermák, Ph.D.

člen místního sdružení

Životopis

Je mi 56 let, jsem ženatý a mám dvě děti, bydlím v Ostravě-Krásném Poli. Jako lékař se řadu let specializuji na obor reprodukční medicína, od roku 1994 jsem přednostou kliniky GYNCENTRUM Ostrava.

Vzdělání

Vystudoval jsem Gymnázium v Ostravě-Porubě a Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. První atestaci v oboru gynekologie a porodnictví jsem získal v roce 1989, specializovanou způsobilost v roce 2006 a nádstavbovou atestaci v oboru Reprodukční medicína v roce 2008. O dva roky dříve jsem absolvoval doktorandské studium (Ph.D.)

 Zaměstnání

Po několikaletém působení v Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy a Fakultní nemocnici Ostrava-Zábřeh vedu více než 20 let moderní  kliniku pro léčbu neplodnosti GYNCENTRUM OSTRAVA, která patří mezi kliniky s nejdelší odbornou historií v České republice a je zároveň akreditovaným pracovištěm pro výuku nových lékařů v oboru Reprodukční medicína. Současně pracuji  na částečný úvazek jako Senior Consultant na soukromé klinice v irském Dublinu.

 Zahraniční praxe

Gynekologii a reprodukční medicíně se věnuji také v zahraničí. Jsem držitelem licence Senior Consultant Republic of Ireland a Senior Consultant of Neederland, členem ESHRE (Evropská společnost pro lidskou reprodukci a embryologi) a členem BFS (British Fertility Society).

 Politika

Od roku 2012 se angažuji v Občanské demokratické straně, jsem členem rady Místního sdružení ODS v Ostravě-Hrabové a místopředsedou Oblastní rady ODS Ostrava. V listopadu 2016 jsem se stal asistentem senátora za volební obvod č. 70 Ing. Zdeňka Nytry.

 Město a kraj

Od podzimu 2016 působím v Komisi města Ostravy pro otevřenou radnici a rozvoj samosprávy a v krajském Výboru zdravotní a preventivní péče.                                 

 Záliby

Literatura, kultura , sport