12. ledna 2016

Lídrem zvolen Jakub UNUCKA

Pondělní regionální sněm zvolil lídra kandidátní listiny do krajských voleb v roce 2016.

Delegáti regionálního sněmu ODS rozhodli, že lídrem ODS pro letošní krajské volby v Moravskoslezském kraji bude Jakub Unucka, místostarosta Klimkovic.

O post v čele kandidátky se ucházeli tři kandidáti.  Unuckovými soupeři byli Vladimír Návrat, dopravní expert z Ostravy, a dlouholetý bývalý starosta Kravař Andreas Hahn.

 Vladimír Návrat se ale ještě před zahájením volby své kandidatury vzdal. Pro Jakuba Unucku hlasovalo 64 z přítomných 81 delegátů sněmu.

Pro voliče bude jistě dobrým signálem, že strana bude mít v čele kandidátky mladého politika, který sbíral zkušenosti na komunální úrovni, kde se prosadil,“ komentoval volbu někdejší hejtman Moravskoslezského kraje a současný europoslanec Evžen Tošenovský.

Čtyřiceti sedmi letý Jakub Unucka je druhé volební období neuvolněným místostarostou města Klimkovice. Pracuje jako výkonný ředitel ostravské společnosti Gaben, která se zabývá moderními komunikačními technologiemi a byla vyhlášena jednou z nejlepších inovativních firem v kraji.

Lídr ODS Jakub Unucka je přesvědčen, že zatímco před čtyřmi lety získala ODS v Moravskoslezském kraji pod 10 procent hlasů, letos desetiprocentní hranici překročí.

 „Musíme se naučit vážit si místa, ve kterém žijeme. Měli bychom být pyšní, že žijeme právě v Moravskoslezském kraji, kde lidé stále umí pracovat, v kraji, kde se dokážou lidé semknout v těžkých chvílích. Předpoklady k lepšímu a spokojenějšímu životu máme nejlepší ze všech krajů, jen je musíme využít.“, říká Jakub Unucka.