29. května 2020

Jak pokračuje rekonstrukce školy v Ruprechticích?

V květnu proběhla za přítomnosti většiny členů rady města včetně našich zástupců Petra Židka a Petry Břeňové prohlídka rekonstruované školy na náměstí Míru v Ruprechticích.

„Část finančních prostředků získalo město z evropských fondů. Bohužel značnou část financí ponese na svých bedrech i liberecká radnice, jelikož bývalé vedení radnice, a především tehdejší gestor projektu pan Korytář velmi podcenil projektovou přípravu a my teď musíme řešit problémy spojené s doděláním dokumentace a se zajištěním financí na vícepráce, které je nutné zajistit“, posteskl si Petr Židek. „Narážíme na nepochopitelné věci, kdy je potřeba dodělat například rozvody topení v celé budově, protože jaksi nikoho nenapadlo, že asi bude potřeba po téměř čtyřiceti letech vyměnit. Díky tomu musel být termín dokončení stavby už několikrát prodloužen, nicméně musím pochválit velmi vstřícný postoj a pracovní nasazení jak na straně dodavatele, tak ze strany zaměstnanců magistrátu, kteří mají daný projekt na starosti“ dodal dále Petr Židek.
Nezbývá než věřit, že se vše podaří včas dokončit, a ruprechtické děti se budou moci v nejpozději v průběhu září vrátit do své „staré“, „nové“ školy.
O vývoji a postupu Vás budeme průběžně informovat.