27. března 2018

ODS Praha 14: Společně nastarujeme Prahu

(Čtrnáctka)

Vážení spoluobčané,
v těchto, i nedávno uplynulých dnech, jste se mohli především na stanicích metra setkávat se členy ODS, kteří u vás zjišťovali vaše problémy a přání. Byl to start naší kontaktní kampaně, který jsme záměrně načasovali již na začátek března, abychom měli dostatek času na zapracování podnětů a přání do našeho volebního programu.

Pro mě osobně bylo velmi potěšující, že jsem se na stanici metra Rajská zahrada setkal s mnoha velmi otevřenými a přátelsky naladěnými lidmi. Kromě poukazování na některé našimi vlastními silami obtížně řešitelné problémy (tranzitní doprava, chování některých skupin občanů) jsme získávali pozitivní odezvu na pořádek, stav zeleně, fungující úřad a promyšlený rozvoj Čtrnáctky. Děkujeme za náměty ke zlepšení a uznání. Velmi si toho vážíme.

Naše otázky však nesměřovaly pouze k situaci na naší Městské části, ale v celé Praze. Nijak nás nepřekvapila nespokojenost občanů s tím, že se v Praze neinvestuje do infrastruktury, nestaví byty, vázne údržba a opravy. Neopravují se ani lávky, natož mosty. U mostů ještě jedna poznámka: Na posledním jednání Zastupitelstva byla největší diskuse okolo dopravních opatření v části Hutí.

V souvislosti s touto problematikou začali opoziční zastupitelé poukazovat na špatný technický stav mostu přes železniční trať (Černý Most). Dovoluji si tedy připomenout, že primátorkou Prahy je již 3,5 roku paní Adriana Krnáčová. To je ta dáma, která po opakovaných kolapsech v pražské dopravě říká, že Pražané, kteří si na dopravu stěžují,jsou zpovykaní. Možná, že by bylo dobře si v některých opozičních klubech zopakovat, kdo má jaké úkoly a kompetence a kdo řídí Magistrát.

Josef Kutmon

člen místní rady Lehovec - Černý Most