30. srpna 2017

A je po prázdninách

(Čtrnáctka)

Vážení spoluobčané, doufám, že jste si o prázdninách příjemně odpočinuli a prožili jste se svými rodinami a přáteli krásné chvíle, ze kterých budete čerpat pozitivní energii.
Zastupitelé za ODS na Praze 14 se opět soustředí na pokračování plnění našeho koaličního programového prohlášení. Jsme velmi potěšeni, že 4. 9. 2017 bude otevřena tolik potřebná mateřská školka na Jahodnici. Všem, kteří tam budou vodit svoje děti, přejeme, aby tam pro ně nalezli pěkné prostředí a milé a vstřícné paní učitelky. Ti, kteří proti školce brojili, si mohou sáhnout do svědomí. Také ostatní projekty (Hloubětínská 55, tělocvična Šimanovská, biotop u Kyjského rybníka a další) úspěšně pokračují.
Jedním z dalších bodů volebního programu ODS bylo heslo: Máte právo se cítit bezpečně.
Bohužel, se opětovně setkáváme se stížnostmi občanů bydlících na sídlišti Černý Most na opakované narušování běžného občanského soužití, zejména nočního klidu. Je to stále stejný, letitý problém s částí nepřizpůsobivých občanů, kteří se do noci chtějí dobře bavit za doprovodu hlasité hudby, konzumace alkoholu, a podle stížností od občanů také drog. Možná, že se tito nepřizpůsobiví spoluobčané diví, proč tolik úzkoprsých stížností, když oni se chtějí jen dobře bavit. Tak jen pro pořádek, ti co si stěžují, jdou ráno do práce, aby mimo jiné přispěli na jejich sociální dávky. Bylo by proto slušné, nechat pracující alespoň vyspat, anebo ještě lépe, začít pracovat. Pracovních příležitostí je v Čechách, a v Praze zejména více, než dost. My budeme jednat jak s MP Praha 14, tak také s policií ČR o dodržování minimálně nočního klidu. V neposlední řadě budeme požadovat důslednou kontrolu konzumace drog na nejproblémovějších místech. S příslušnými odbory úřadu zajistíme častější a důkladnější kontroly prodeje alkoholu mladistvým.

Vy, vážení spoluobčané, kterých se tyto problémy nejvíce dotýkají, neváhejte kontaktovat policii. V případě, že se vám tento postup neosvědčí, pokusíme se vám i nadále pomáhat.

 

Josef Kutmon

člen místní rady Lehovec - Černý Most
neuvolněný radní MČ Praha 14
předseda klubu zastupitelů za ODS