17. května 2022

Chodníky, místní komunikace, parkoviště

Opravy chodníků, místních komunikací a nedostatek parkovišť jsou nekonečným příběhem mnoha obcí a noční můrou jejich zástupců.

Chodníky a místní komunikace

S koaličními partnery jsme se domluvili, že pokud to finanční situace města dovolí, opravíme každý rok minimálně jeden chodník. Od roku 2018 byly zrekonstuovány chodníky v ul. Dukelská, Spojovací a Za Pivovarem. O prázdninách proběhne rekonstrukce chodníků u základní školy Na Lužci a podél restaurace Zababa, až k dětskému hřišti. Probíhá příprava projektové dokumentace na chodníky v ul. Leoše Janáčka a chodník včetně schodů na Novém hřbitově. Na hřbitově plánujeme realizaci ještě letos. V roce 2021 byla kompletně zrekonstruovaná ul. Dukelská. Následovat by měla rekonstrukce ul. Žižkova na kterou má město projektovou dokumentaci. V příštím volebním období budeme v nastaveném trendu pokračovat.

Parkoviště

V roce 2020 byla zrealizována výstavba nového parkoviště Za Pivovarem. V příštím volebním období se také chceme zaměřit na systém parkování ve městě tak, aby rezidenti snáze zaparkovali.