1. října 2018

Představení kandidátů ODS do rady města

V současné radě města neexistuje rozdělení kompetencí mezi radní města. Za všechno odpovídá starosta a je logické, že jeden člověk na všechno nestačí a vznikají tak i situace, kdy starosta něco dělá a ostatní radní o tom ani nevědí. V případě, že se staneme součástí rady města, budeme chtít, aby jednotliví radní měli svoje gesce, za které budou odpovídat. Tento model ostatně funguje ve vládě, na kraji i v okolních městech. Dovolte nám prosím představit naše kandidáty do rady města.

Ing. JOSEF ŠTĚPANOVSKÝ

  • kandidát na starostu
  • odpovědný za rozpočet a finanční strategii města

V Lázních Bohdanči žiji celý život a považuji se za Bohdanečského patriota. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity. V současné době pracuji jako ředitel Okresní agrární komory Pardubice a zootechnik na farmě mého otce. Na starostu jsem se rozhodl kandidovat, protože se dál nechci dívat jen na projekty, které se hromadí v šuplíku Městského úřadu, ale chci udělat vše pro to, aby také něco vznikalo. Ovšem s důrazným ohledem na finanční možnosti města. Z velkých investičních akcí je nezbytně nutné zdárně dotáhnout do konce výstavbu tělocvičny a postupnými kroky s pomocí dotačních titulů zrekonstruovat Základní školu na náměstí. Chci pracovat na přípravě sloučení prvního a druhého stupně Základní školy.

 

RNDr. PAVEL HEŘMAN

  • kandidát na místostarostu
  • odpovědný za dopravu a bezpečnost

V Bohdanči jsem se narodil a celý život jsem se považoval za bohdaňáka, a to i v době, kdy jsem bydlel v Pardubicích. Vystudoval jsem teoretickou matematiku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V současné době pracuji jako ředitel firmy ComArr, která se zabývá informačními technologiemi. Uplynulé volební období jsem byl předsedou dopravní komise, takže jsem ohledně dopravy v Bohdanči absolvoval řadu jednání s nejrůznějšími institucemi. Chtěl bych v první řadě dotáhnout do zdárného konce odklon nákladní dopravy z města. Je potřeba vyřešit i parkování ve městě, rozvoj sítě cyklostezek a také stav MHD. Zároveň chci funkční městskou policii.

 

Ing. MIROSLAV ANTAL

  • kandidát do rady města
  • odpovědný za infrastrukturu a životní prostředí

Vystudoval jsem obor ochrana životního prostředí na Univerzitě Pardubice. V současné době pracuji jako vedoucí oddělení kontroly kvality ve Výzkumném ústavu organických syntéz. Do zastupitelstva města kandiduji, protože chci, aby celkový vzhled města odpovídal jeho postavení jediného lázeňské města v Pardubickém kraji. Chci pracovat zejména na zlepšení stavu silnic a chodníků a také chci vyřešit neutěšený stav kontejnerů na tříděný odpad. Důležité je pro mě také zachování odpočinkových zelených ploch ve městě, o které je však nutné se řádně starat.

 

Ing. PAVEL HORÁČEK

  • kandidát do rady města
  • odpovědný za sport a volný čas

Vystudoval jsem České vysoké učení technické v Praze. V současné době pracuji jako vedoucí technického úseku. Do zastupitelstva kandiduji, protože bych chtěl, aby zejména naše děti a mládež našli ve městě dostatek aktivit a chtěl bych, aby město takové aktivity, jako napříklade turnaje s účastí bohdanečských amatérských sportovců a družstev podporovalo. Zároveň bych se chtěl zasadit o to, aby došlo k revizi a následné obnově současných sportovišť.

 

Ing. MICHAL KAŠPAR

  • kandidát do rady města
  • odpovědný za kulturu

Vystudoval jsem Dopravní fakultu Jana Pernera Univerzity Pardubice. V současné době pracuji jako konzultant. Do zastupitelstva kandiduji, protože bych chtěl, aby město podporovalo kulturní akce a stalo se atraktivním v první řadě pro místní obyvatele všech věkových kategorií, ale také pro turisty. Takových výsledků lze dosáhnout zejména dobrou spoluprací s lázněmi a městským informačním centrem.