Radim Rudzinski

místopředseda místního sdružení
člen regionální kontrolní a revizní komise
člen oblastní rady

Životopis

Radim Rudzinski

Mým rodným městem se stala před 40 lety Karviná. Tady jsem vyrůstal, žil a pracoval až do svých téměř 25 let. Osudným se mi stalo setkání s mou ženou, za kterou jsem odešel do Krnova. Již 16 let tedy žiji, podnikám a vychovávám své dvě dcery (14 a 9 let) v Krnově.

Ač jsem na střední škole studoval strojírenský obor, mým celoživotním osudem se staly noviny. Po zhruba dvouleté epizodě zaměstnání v rámci tehdejšího OKK a úspěšném absolvování základní vojenské služby jsem v roce 1997 nastoupil na pozici obchodního managera do vydavatelství REGION. To vydávalo na území kraje několik mutací regionálních týdeníků a řadilo se mezi nejúspěšnější ryze české novinové projekty v České republice. Zde jsem působil postupně u rozjezdu tří nových projektů – Regionu KARVINSKO, HAVÍŘOVSKO a týdeníku OSTRAVA.

Po konsolidaci novinového trhu na přelomu tisíciletí a následném prodeji celého vydavatelství jsem nepřijal nabídku nového vlastníka, svět médií jsem opustil a živil se jako prodejce stavebních materiálů. Následně jsem přijal nabídku jednoho z mých bývalých kolegů a nastoupil jsem opět na pozici obchodního managera do nového projektu regionálních měsíčníků, které jsem po jeho odchodu převzal a v tuto chvíli již deset let vydávám čtyři mutace regionálních měsíčníků.

Celým mým životem se táhne také sportovní či spíše hokejová linka. Od 5 let prakticky nepřetržitě stojím na bruslích a na různých výkonnostních úrovních hraji hokej dodnes. Kromě hraní se také aktivně zapojuji do trenérské a organizační činnosti, mimo jiné jsem stál u zrodu amatérské hokejové soutěže na Krnovsku.

Stejně tak jsem se vždy aktivně zajímal o politiku. Můj zájem pak v roce 2014 vyústil vstupem do ODS. V současné době zastávám post místopředsedy MS ODS v Krnově a jsem také členem rady OS Bruntál.