17. března 2014

Časová regulace už platí na všech vybraných parkovištích

V minulém týdnu byly na poslední parkoviště před městským úřadem a poštou nainstalovány dopravní značky regulující dobu stání na vybraných parkovištích v centru města.

Již více než týden je možné odstavit automobil na parkovištích u Alberta, před radnicí a poštou, na ulici Štefánikově před Tatrovankou a poliklinikou, na ulici Hanse Ledwinky a částečně také u kasáren v pracovní dny maximálně na dobu dvou hodin.

„Regulace platí pouze ve vyhrazených časech, které se liší v závislosti na provozních hodinách přilehlých obchodů a veřejných budov. Například u polikliniky je regulované parkování od půl sedmé, u radnice pak od osmi. Šest parkovacích míst před poštou bude v jiném režimu. Na těchto místech bude možné parkovat jen půl hodiny,“ uvedl Richard Petr, pracovník odboru rozvoje města.

„Cílem regulace je zabránit blokování parkovišť dlouhodobě odstavovanými vozidly a umožnit pohodlné parkování lidem), kteří si v centru potřebují vyřídit své záležitosti na úřadech, navštívit lékaře či nakoupit. Dotkne se to tedy většiny občanů města, a proto jsme se rozhodli poskytnout Kopřivničanům parkovací kotouče zdarma,“ řekl starosta Josef Jalůvka. Na distribuovaných kotoučích budou uvedena také přímá telefonní čísla na Městskou policii Kopřivnice a místní obvodní oddělení Policie ČR, na která se mohou lidé obracet v případě dopravních přestupků. Realizace infokampaně o číslech na kopřivnické policisty je jedním z podnětů vzešlých z květnového diskuzního fóra s občany města.     

„Občané si stěžovali, že při volání mobilním telefonem na linku 156 se z Kopřivnice dovolali operátorce v Novém Jičíně, která je přepojila na místní služebnu. Informační kampaň o mobilním čísle na naše strážníky by mohla celý proces zjednodušit a urychlit,“ okomentovala infokampaň Lucie Petříčková, tisková mluvčí radnice. Ta také doplnila, že roznos parkovacích hodin do kopřivnických schránek proběhne poslední týden v srpnu. Kotouče lze také zakoupit na informacích ve vestibulu radnice nebo v městském informačním centru. 

Kontrolovat parkoviště s časově omezenou dobou stání budou městští strážníci. Protože dopravní značky byly instalovány postupně a především místní je ani nezaregistrovali, prozatím jsou městští strážníci tolerantní a řidiče upozorňují. „Nyní tyto přestupky řeší strážníci domluvou,“ ohradil se proti šířícím se fámám o tvrdém postihu strážníky Jan Müller, velitel kopřivnické městské policie.

Zdroj: Kopřivnické noviny

Štítky:
město Kopřivnice