5. září 2018

Zahájení kampaně -kandidáti do ZHMP a lídři oblasti Praha 14

Měsíc před komunálními volbami představili občanští demokraté svá řešení hlavních problémů metropole. Dostavba obou okruhů, celoměstská parkovací zóna, nové školy, jesle i domovy pro seniory, digitální komfort pro občany a uvolnění ploch pro bytovou výstavbu. To jsou hlavní priority ODS pro život města, které už pět let stagnuje.

 

10 priorit ODS pro fungující Prahu:

  1. Zajistíme urychlené dobudování Pražského i Městského okruhu. Nepřipustíme účelové a zbytečné obstrukce, které jejich dobudování brání.
  2. Navrhneme celoměstský systém parkovacích zón. Všichni Pražané budou moci jednoduše zaparkovat všude mimo historické centrum.
  3. Urychlíme výstavbu záchytných P+R parkovišť a multifunkčních parkovacích terminálů propojených s pražskou integrovanou dopravou.
  4. Zajistíme urychlení výstavby trasy metra D, přípravu prodloužení tras A a C a propojíme pražskou a středočeskou integrovanou dopravu.
  5. Vytvoříme podmínky pro rychlejší výstavbu sítí nové generace na území Prahy. Rychlý internet přináší užitek občanům i firmám.
  6. Zjednodušíme komunikaci s úřady pomocí zasílání zpráv o končících úředních lhůtách nebo chytrými formuláři, díky kterým občané a firmy nebudou muset vyplňovat stále stejné údaje.
  7. Nedostatek nových bytů dramaticky zvyšuje cenu bydlení. Proto zjednodušíme a urychlíme schvalování nových ploch pro vlastnické i nájemní bydlení zejména na tzv. brownfieldech.
  8. Vyhledáme a připravíme nové plochy pro školství, kulturu, sport a volný čas. Podpoříme výstavbu nových vysokoškolských kolejí na pozemcích města.
  9. V pražském rozpočtu zastavíme rekordní nárůst běžných výdajů, které se zvyšují na úkor budoucích investic.
  10. Zvýšíme podíl investic na celkových výdajích města a vytvoříme stabilní investiční plán koordinovaný se všemi městskými částmi.

 

Silný program pro fungující Prahu

 

 

Štítky:
Program MS 2018