8. června 2017

Slovo starosty Klánovic

(Klánovický Zpravodaj) Úvodní slovo starosty v Klánovický zpravodaj 6/2017

Vážení sousedé,

pro tentokrát volím toto oslovení, částečně i jako připomenutí dalšího ročníku Svátku sousedů. Také letos byl totiž květen plný mnoha akcí sportovních, dětských, kulturních i společenských. Všechny se povedly a snad s výjimkou krátké průtrže mračen při cyklistických závodech nám vždy přálo i počasí. Zdárně pokračuje přístavba mateřské školy. Ačkoliv s ohledem na typ dosavadních prací by zatím bylo asi vhodnější místo slova přístavba použít slovo bourání. Ale i stavění se už blíží! Úspěšně se také daří oprava bývalé prodejny Bazar, kde část prací provádí naše MČ a část na své náklady samotný nový nájemce.

Co se naopak nedaří, je udržování pořádku v okolí kontejnerů na tříděný odpad. V některých lokalitách si lidé tato místa pletou s veřejnou skládkou a ukládají zde různý odpad, mnohdy i zdravotně závadný. Posledním takovým příkladem je „skládka“ azbestových desek v Dobřenické ulici. Pokud uvidíte někoho takové věci takto odkládat, vysvětlete mu (nejlépe „po dobrém“, prosím), aby takový odpad odvezl do sběrného dvora. Nejbližší máme v Zelenči, Horních Počernicích a Běchovicích. Jinak musíme tuto likvidaci uhradit z prostředků MČ, tedy z peněz použitelných třeba na opravu komunikací nebo nákup míčů do haly… Biologický odpad ze zahrad je zdarma možné odvézt na naši deponii, kde jsme pro velký zájem rozšířili od poloviny května provozní dobu.

V červnu chceme zahájit opravy asfaltového povrchu některých ulic, obnovit na různých místech vodorovné i svislé dopravní značení a vybrat zhotovitele na přístavbu základní školy. Ze společenského hlediska bude pro Klánovice nejdůležitější návštěva primátorky Adriany Krnáčové. Přeji vám, abyste si první letní měsíc každý po svém hezky užili.

Ferdinand Polák

starosta MČ Praha-Klánovice
předseda MS ODS Praha-Klánovice