2. listopadu 2016

Umíte poskytnout první pomoc?

(Klánovický Zpravodaj) Cyklus šesti přednášek/seminářů se zdravotně-preventivní tématikou v Klánovicích

Víte, co dělat, když zastavíte u nabouraného auta a v něm bude člověk v bezvědomí? Nebo když při procházce lesem najdete zkolabovaného běžce? Nebo když cizí pes pokouše vaše dítě?Pokud si nejste jisti, tak čtěte dál.

Je bohužel smutnou pravdou, že znalost naší populace o poskytování první pomoci je velmi špatná. Mnoho lidí dělá v dobré víře při snaze pomoci základní chyby, někteří raději nedělají vůbec nic. Přitom mnoho postupů je relativně jednoduchých a znalost základních pravidel se dříve či později může hodit každému.

Z tohoto důvodu jsme na letošní podzim připravili cyklus šesti přednášek/seminářů se zdravotně-preventivní tématikou, jejichž součástí bude i praktický nácvik. Takže žádné nudné poslouchání uspávacích mouder. Témata jsme vybírali tak, aby si každý našel to své – pomoc při dopravních nehodách, popáleninách, úrazech dětí atd. Podrobný rozpis témat včetně termínů konání najdete na celostránkové upoutávce v tomto čísle KZ a na webu MČ. Všechny přednášky jsou pro občany Klánovic zdarma, stejně jako tištěné příručky, které si z přednášek mohou účastníci odnést domů.

Takže nebuďte líní a lhostejní a přijďte se poučit o správných postupech první pomoci. Bude vás to stát jen trochu času a věřte, že se vám to bude hodit…

 

MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D.

 

místostarosta MČ Praha-Klánovice

předseda MR MS ODS Klánovice
místopředseda OR OS ODS Praha 14

Štítky:
zdravotnictví