31. ledna 2016

Rozpočet Klánovic na rok 2016

V lednu a únoru vrcholí více než půlroční práce na přípravě asi nejdůležitějšího materiálu z pohledu hospodaření a řízení městské části – totiž našeho rozpočtu. Za ODS/KP jsme koaličním partnerům představili náš podrobně zpracovaný návrh racionálního přebytkového rozpočtu. Přebytek ve výši 2,5 mil. Kč navrhujeme ponechat v Rezervním fondu na „horší časy“. Při současné situaci na pražském magistrátu totiž nelze vůbec předvídat, kolik peněz dostaneme z „velké“ radnice v příštích letech. Nechceme proto letošní výjimečně vysoký příspěvek (cca +6,9 mil. proti roku 2015) rovnou celý prošustrovat. Jestliže bude situace i nadále příznivá, můžeme pak tyto peníze kdykoliv v budoucnosti využít na investice v naší MČ. Pokud jde o investiceletošní, počítáme v rozpočtu mj. s vybudováním závlahy fotbalového hřiště, elektronickým zabezpečením hasičské zbrojnice a zaplacením studie proveditelnosti SeniorCentra.

Klánovický Zpravodaj číslo 2 / 2016

MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D.

předseda místního sdružení ODS Praha-Klánovice
místostarosta MČ Praha-Klánovice