10. ledna 2017

Přístavba MŠ

Vážení spoluobčané,

přestože většina z vás již nemá děti, které by navštěvovaly mateřskou školu, jistě jste si všimli, že v současné době probíhá přístavba mateřské školy v ulici Svatoňovická. Jedná se o zkapacitnění naší mateřské školy Duha.

Rada MČ Dolní Počernice schválila na svém 74. zasedání dne 29. 6. 2016 na základě hodnotící komise k výběrovému řízení nejvhodnější nabídku na dodavatele stavebních prací společnost PP53, a.s., IČ 29011299, za cenu 38,4 mil. Kč.

Tomuto kroku předcházela úspěšná žádost o dotaci na projekt prostřednictvím „Operačního programu Praha – pól růstu ČR“. Cílem celého projektu je vyřešení neuspokojivého stavu v rámci předškolního vzdělávání. Zároveň dojde ke zvýšení prestiže předškolního zařízení v naší obci.

Projekt logicky navazuje na původní stavbu mateřské školy. Kapacita školy se navýší o dvě třídy. Součástí projektu je i rekonstrukce kuchyně, částečné úpravy stávající školy a úpravy venkovních prostor. V průběhu realizace projektu probíhají v pravidelných termínech kontrolní dny, kterých se zúčastňují zástupci dodavatele, projektanta a za naší městskou část Ing. Miloslav Král, Bc. Milan Nedvědil a pan Petr Stránský. Důležitou osobou při kontrolních dnech je paní ředitelka mateřské školy Danka Exnerová, která z hlediska budoucího provozu vznáší oprávněné připomínky k realizaci.

Stavební práce probíhají za stávajícího chodu celého zařízení (to byla podmínka naší městské části – nepřerušit výuku). Vzhledem k tomu, že se jedná o rozsáhlé práce, nevyhnuli jsme se některým částečným omezením – například odstavení stávající kuchyně. Společně s paní ředitelkou Exnerovou jsme tuto záležitost vyřešili

dovozem jídla. Těm, kterých se tato omezení dotkla, se omlouváme, ale příležitost na získání finančních prostředků na projekt by se v nejbližší budoucnosti nemusela opakovat.

Celý projekt „Zkapacitnění MŠ Duha, Svatoňovická 587, Dolní Počernice“ by měl být ukončen do 31. 12. 2016 (mimo některých dílčích prací např. venkovní úpravy apod.).

Závěrem chci poděkovat především zaměstnancům Mateřské školy Duha za jejich přístup po dobu celé výstavby, neboť omezení, která se jich dotkla, řeší s nadhledem a zvýšeným pracovním úsilím.

Vyšlo v Počernickém zpravodaji 10/11/12/2016

Bc. Milan Nedvědil

zástupce starosty MČ Praha Dolní Počernice
předseda MS ODS Praha Dolní Počernice

Štítky:
tiskové zprávy