1. listopadu 2021

Děčínská ODS má nové vedení

Dne 21. října si členové Místního sdružení ODS Děčín zvolili nové vedení na následující dvouleté volební období. Předsedou byl zvolen Jiří Čečrle, který v předešlém volebním období zastával post místopředsedy. Místopředsedy MS ODS Děčín se stali bývalý poslanec Parlamentu ČR Vladimír Šoltys a Jan Pešek. Dalšími členy Místní rady byli zvoleni Lubomír Paroha a Martin Kubš.

„V roce 2022 nás čekají komunální volby, které jsou prioritou nejen pro mě, ale pro všechny mé kolegy. V nejbližších týdnech ustanovíme odborné komise, které začnou s přípravou volebního programu. Zároveň je zapotřebí prodiskutovat případnou spolupráci s ideově blízkými politickými subjekty, které nás v nedávné době oslovily. Jedná se konkrétně o KDU-ČSL a TOP 09, se kterými tvoří ODS koalici SPOLU na celostátní úrovni a která zároveň vyhrála sněmovní volby.

Osobně preferuji spolupráci na stejném půdorysu jako ve sněmovních volbách. Voliči ve volbách dali jasně najevo, že poptávají spolupráci ideově blízkých stran a osobností, které si rozumí nejen lidsky. Také my si s děčínskými členy KDU-ČSL a TOP 09 lidsky rozumíme, na dílčí věci však samozřejmě máme různé názory. Na problémech a vizi Děčína se ale, jak vyplynulo z kontaktní kampaně a našich společných rozhovorů, v drtivé většině případů shodneme. O konečné podobě kandidatury budou rozhodovat všichni členové MS ODS Děčín na místním sněmu.“ říká nově zvolený předseda Místního sdružení ODS Děčín Jiří Čečrle.