Ing. Václav Průša

člen místního sdružení
zastupitel obce

Životopis

Narodil jsem se 18. října 1978 v Havlíčkově Brodě a celý svůj život bydlím v malebné vísce jménem Jilem, která se nachází poblíž Chotěboře. Na Vysočině jsem strávil také větší část svých školních let, přestože jsem po ukončení základní školní docházky v Sedletíně a Chotěboři absolvoval Obchodní akademii pro tělesně postižené v Janských Lázních. Můj pracovní život byl zpočátku rozmanitý. Působil jsem jako účetní a ekonom u českých i zahraničních společností, ale od roku 2005 jsem zakotvil na Městském úřadě Chotěboř jako pracovník v oblasti regionálního rozvoje. Mou pracovní náplní je mj. získávání finančních prostředků z dotačních titulů a mohu s klidným srdcem říci, že má práce je mi i koníčkem.

Stejně jako moje rodina, která sestává z mé báječné partnerky a dvou rozkošných dcerušek.

Jak jsem již zmínil, má práce je mi zároveň koníčkem. Nemohu tedy ve výčtu svých zálib opomenout územní rozvoj, a to nejen proto, že jsem zakladatelem MAS Královská stezka, ale především mám velkou radost z každého prospěšného počinu. Záleží mi na kraji, kde se svou rodinou žiji.

Věřím, že je načase předat dále pomoc a péči, která mi byla v mládí poskytnuta. Z toho logicky vyplývá nejen má funkce místopředsedy Fokusu Vysočina, ale především přímá práce s hendikepovanými. Nebojím se dobrovolnictví a spolupráci v sociálních službách nazvat dalším koníčkem.

A když mi přece jen zbyde ještě chvilička, ponořím se rád do četby dobré detektivky či historické literatury.
Od roku 2005 jsem členem Občanské demokratické strany, za kterou jsem se v roce 2006 až 2010 stal zastupitelem obce Jilem.

Proč kandiduji

Kraj Vysočina byl spojen z několika odlišných územních celků. Je zde mnoho rozdílností a problémů. Proto je třeba nadále usilovat o vyšší a stejnoměrný rozvoj v celém kraji, zejména v hraničních oblastech. Právě této problematice bych se chtěl v zastupitelstvu, v komisích, nebo výborech kraje věnovat.