5. srpna 2016

ODS Nový Jičín, tisková zpráva k senátním volbám 2016

ODS na Novojičínsku v letošních senátních volbách nenasadila vlastního kandidáta, ale vyjádřila svoji podporu Petru Orlovi, koaličnímu kandidátu několika stran.

 

ODS se tak rozhodla po nečekaném úmrtí kopřivnického starosty Josefa Jalůvky, který byl jasným a dlouhodobým kandidátem na post senátora. Bohužel mu nebylo dopřáno zúročit v senátu své zkušenosti z mnohaletého úspěšného působení na kopřivnické radnici, krajském zastupitelstvu i Parlamentu ČR. Proto se ODS rozhodla podpořit jinou výraznou osobnost z regionu.

„Pana Petra Orla znám od svého vstupu do politiky. Je to neuvěřitelně obětavý, pracovitý a slušný člověk. Má tedy všechny přednosti, kterými by se měla řídit i pravicová politika  Vždy zaměřoval svou pozornost na podstatné věci a volil správná a optimální rozhodnutí. Více jak 25 let byl aktivní v komunální politice a jeho spolupráce s novojičínskou ODS  při řízení, rozvoji a řešení problémů Nového Jičína vedla vždy k nalezení těch nejlepších řešení,“ uvedl dlouholetý starosta Nového Jičína Ivan Týle.

Petr Orel je mužem činu, nemá rád dlouhé řeči a nejraději se pohybuje v první linii. Obdivuhodné je jeho nasazení v činnostech, do kterých se většinou nikomu nechce. Je to zároveň člověk, který je pro své názory a postoje vzorem pro mladou generaci. S výsledky jeho práce se můžete setkat nejenom v Novém Jičíně, ale i v areálu známé Záchranné stanice v Bartošovicích, kterou s úspěchem řídí.

Předseda oblastní rady a lídr ODS pro krajské volby Jakub Unucka toto rozhodnutí rovněž uvítal: „Osobně jsem přesvědčený, že volba Petra Orla je jedinou a správnou alternativou pro podzimní senátní volby v našem volebním obvodu. Svědčí o tom i to, že mu podporu vyjádřily kromě ODS i další strany, hnutí a instituce. Věřím, že bude prosazovat rozumnou ochranu životního prostředí Novojičínska, které má pro celý Moravskoslezský kraj nezastupitelnou roli.“

 

V Novém Jičíně dne 2.8.2016

Ing. Jakub Unucka, MBA

předseda oblastního sdružení
neuvolněný místostarosta města