10. listopadu 2014

Výsledek komunálních voleb 2014

V naší městské části kandidovalo celkem 11 volebních subjektů. Tři nová volební uskupení dokázala strhnout skoro 37% voličů a ubrat tak hodně hlasů tradičním stranám. Náš volební výsledek nebyl dobrý, získali jsme jen 5,89 % hlasů a tím pouze dva zastupitele. Přesto se v náročném povolebním vyjednávání, které vedli předseda ing. Jankůj a lídr kandidátky ing.Jára,  podařilo stát se součástí široké koalice složené z ČSSD, KDU-ČSL, ANO, TOP09 a ODS. Získali jsme místo radního pro ing. Tomáše Járu, který se současně stal i předsedou Výboru pro rozvoj a infrastrukturu, zastupitelkou je ing. Eva Harangiová, která byla jmenována i předsedkyní Komise bytové. Do programového prohlášení koalice byly zapracovány i body z našeho volebního programu, předpokládáme, že se je úspěšně podaří realizovat a nakročíme tak k obnově voličské důvěry a dřívějšího významného postavení mezi ostatními volebními subjekty.

RNDr. Alena Křivánková

místopředsedkyně místního sdružení