22. července 2014

Životní prostředí

mapování veřejného prostranství

Vážení čtenáři, obyvatelé Bystrce,

členové místního sdružení ODS Brno-Bystrc se před několika lety pustili do aktivity mapování veřejného prostranství. Desítky ulic jsme si rozdělili mezi sebou a snažíme se všímat si při každodenním pohybu v Bystrci věcí, které je potřeba zlepšit či opravit. Jedná se o drobné opravy či investice jako chybějící basketbalový koš, rozbité zařízení na dětském hřišti, chybějící chodník, rezavé zábradlí atd.

Tyto podněty následně předáváme příslušným pracovníkům úřadu městské části. Ve výjimečných případech je řešíme sami (již jsme od rzi očistili a nově natřeli stovky metrů zábradlí). Některé položky samozřejmě nespadají do místní samosprávy Bystrce nebo na ně prostě nejsou peníze - pak alespoň informujeme občany, kteří nám podnět přinesli, nebo je předáváme lidem či institucím, které je ovlivnit mohou (zastupitelům města Brna, Dopravnímu podniku apod.).

 

V Bystrci se rekonstruují a budují nová dětská hřiště. V červnu se otevřel nový výběh pro psy. Bytové domy v majetku městské části jsou zateplovány, osazovány novými balkony. Na druhou stranu nemáme dost míst ve školkách....

 

Možná někdy máte pocit, že o „vašich“ komunálních politicích je málo slyšet, že s nimi vlastně nepřijdete do styku. Možná je to ideální stav. Dokud veřejná správa funguje, nemáte potřebu je vyhledávat a zjišťovat informace.

 

Pokud naopak ve svém okolí vidíte nedostatky, které je možno řešit, neváhejte oslovit své zastupitele!

Máte samozřejmě možnost obrátit se přímo na příslušný odbor úřadu městské části, který Vám na Váš podnět odpoví. Pokud nemáte čas komunikovat s úřadem nebo prostě nevíte, kdo příslušnou záležitost řeší, nabízím již několik let mailovou adresu jara.verejna@seznam.cz. Pokud mi Váš podnět zašlete, doručím jej na správné místo (odbor, výbor, komise), po čase pohlídám jeho řešení či jinou zpětnou vazbu a budu Vás informovat.

 

 

Hezký den.

 

 

                                                                       Ing. Tomáš Jára

                                                                       předseda Klubu zastupitelů MČ Brno-Bystrc za ODS                                                                   1. místopředseda místního sdružení ODS Brno Bystrc