27. září 2019

Doprava v Bystrci

Ve dnech 14.-15.10.2019 proběhne realizace nového dopravního značení na parkovišti před základní školou Vejrostova. K úpravě dojde v rámci zvýšení bezpečnosti a bude spočívat ve vyznačení kolmých parkovacích boxů včetně míst pro invalidy (6x) a jednoho místa pro autobus. Po této úpravě pak nebude možné parkování nákladních vozidel na parkovišti.
Dokončena byla oprava druhého úseku účelové komunikace v Rokli. V tomto úseku musel být překonán největší sklon a byl tedy odstraněn problém se stékáním povrchové vody a erozí původní komunikace. Poslední, erozemi poškozený úsek této účelové komunikace, bude opraven podle plánu v roce 2020.
Vysoutěžena je další akce z plánovaných oprav účelových komunikací Protierozní úpravy účelové komunikace č. NN 2013 při ulici Rakovecké s nejnižší nabídkovou cenou 241 411,- Kč.
Pás nevyužité plochy podél komunikace ulice Rakovecké bude zpevněn betonovými zatravňovacími tvárnicemi včetně podkladních vrstev a bude sloužit k odstavení osmi vozidel návštěvníků brněnské přehrady.
Akce Protierozní úpravy a oprava chodníku Vondrákova 42-48 bude připravena k veřejné soutěži do konce měsíce září tohoto roku.

Tomáš Jára

místostarosta MČ Brno-Bystrc